Zand, zand, zandvlooien
Door: Evanne
Blijf op de hoogte en volg Evanne
31 Augustus 2011 | Australië, Brisbane
Ha lieve allemaal!
Ik hoor dat jullie zomer niet zo spetterend is als mijn winter.. Terwijl jullie het met een miezerig 20 moeten doen, loop ik hier dag in dag uit te zweten in zo'n 30 graden. Ik mis Nederland niet. Maar jullie allemaal wel natuurlijk!
Alweer een heleboel gebeurd in de afgelopen maanden. Het voelt nog steeds niet alsof ik hier al zeven maanden ben.
Ik heb een super goeie tijd gehad bij mijn au pairfamilie en er heel veel van geleerd. Buiten de stad en zonder vrienden heb ik me ook een tijdje best alleen gevoeld, ondanks al die rondrennende kindjes. Maar ook die tijden zijn weer voorbij.. Na Adelaide ben ik naar Cairns gevlogen, het was heerlijk om weer in de warmte en in de zon te zijn. Lekker niet de hele dag voor die kotertjes te hoeven zorgen maar alleen maar chillen onder een palmboom bij de lagoon.
Na drie weken van niks doen en bruin worden had ik het wel weer gezien, Cairns is toch redelijk klein en heel toeristisch, dus heb ik een lift gezocht naar Brisbane. Samen met drie Duitste jongens en een meisje heb ik een busje gehuurd en zijn we in tien dagen langs de oostkust naar beneden gereden. Een heleboel stranden gezien (en door een heleboel zandvlooien gebeten), nieuwe stadjes, een regenwoud hier en daar en de onontkomelijke surfers. Vooral Magnetic Island vond ik echt geweldig. Wat een paradijsje! 's Nachts hadden we daar een van de vele strandjes voor ons alleen. Kennen jullie de film The Beach? Dat stukje waarin Leonarde di Caprio met een haai worsteld en op vissen jaagt? Nou, zo'n strand was het. Aan beide kanten afgeschermd door hoge rotsen, palmbomen op het strand, helblauw water en een adelaar op de hoogste bergtop. Omdat je daar eigenlijk niet mocht camperen (maar wie komt dat nou controleren) waren wij de enige op het hele strand. Dat is echt gaaf wakker worden, als je dan 's ochtends slaperig het gordijntje open schuift en een opossum op een tak in de boom naast het busje naar binnen kijkt...
Maar goed, inmiddels zitten we in Brisbane, een grote snelle stad, te vergelijken met Melbourne. Ik zit in een suburb genaamd West End, net buiten het centrum met enorm leuke restaurantjes en cafeetjes. Mijn hostel lijkt ook erg gezellig, hoewel ik me elke keer dat ik mijn 8-bed dorm binnenkom weer afvraag wat die lucht nou toch is, en ik er nog steeds niet helemaal over uit ben wat voor insekten het precies zijn die boven mijn bed aan het plafond vastgekleeft zitten. Bij een van de coconnetjes zag ik er gisteren al een kopje uitkomen dus ik kom er vast snel genoeg achter.
Mijn plan voor de komende tijd: hier in Brisbane een tijdje werken, dan vlieg ik naar Nieuw Zeeland, terug in Australie wil ik de outback in en dan een of twee manden naar Thailand, voor ik weer terug naar huis vlieg. Ik schat dat dat ergens in december zal zijn.
Een baantje zoeken dus: gisteren heb er met veel moeite een Engelse sollicitatiebrief uitgeperst en meteen maar afgegeven, vanochtend had ik een gesprek en morgen kan ik beginnen. Bij de Subway!! Jaaa, broodjes maken! Er zijn beter vediendende baantjes, maar ik ben blij. :D
Lieve luitjes, jullie berichtjes doen me enorm goed, dus blijf vooral schrijven :)
Liefs, groetjes, kusjes Evanne
Liefs, groetjes, kusjes Evanne
31 Augustus 2011 - 12:03
Mariska:
De Subway....heb herinneringen van Vancouver aan heerlijke broodjes, enjoy!
Liefs van je nichtje Mariska -
31 Augustus 2011 - 17:33
Linde:
Wat heel erg leuk om weer van je te horen!....waar te beginnen met vragen stellen....er is zoveel gebeurd inderdaad...zoveel kilometers bovendien afgelegd, zoveel ervaren, gedaan en ontmoet....totaal afgehard voor wat voor een little critters dan ook...slangen doe je ook niet moeilijk over volgens mij en je kijkt zelfs benieuwd uit wat voor een lijfje er achter zo'n kopje uit een coconnetje tevoorschijn komt.... .... ....en dan nu van paradijsstrandjes achter de broodjes...eet er maar flink van tussendoor; vooral de sla en gezonde dingen...ben benieuwd of daar ook nog wat aan 'diertjes'te beleven valt...Evanne, man, wat jij toch meemaakt. En wat je nog van plan bent ook. Lichtelijk saai ervaar ik nu mijn leven als ik dat van jou lees...al ben ik er tevreden mee. Veel regen hier en dat maakt dat mijn tuin echt heerlijk floreert! Ik ben weer begonnen na een lange zomervakantie en dat is wennen geblazen. Ik ga daarom lekker vanavond een boekje op de bank lezen en vroeg naar bed! ....boring?...nah...gewoon lekker!
Dikke zoen! dank voor je aantrekkelijke manier van schrijven! Het ga je weer goed!
Liefs van Linde -
31 Augustus 2011 - 18:12
Kyra:
Hoi Evanne,
Je klinkt enthousiast in je reisverhalen. Volgens mij maak je een heleboel onvergetelijke dingen mee. Of je nu zelf ook ooit zoveel kinderen wilt ...dat weet ik niet maar ik vermoed dat dat jou wel duidelijk is geworden. Geniet nog lekker! Hier gaat alles naar wens. Marco is een nieuwe baan begonnen als directeur op een basisschool in Winterswijk en ik ben op een kinderdagverblijf begonnen. Dus allemaal weer kleine veranderingen. Met ons en de kids alles dus OK. Veel plezier nog!!!! Liefs Kyra -
01 September 2011 - 18:10
Bernice:
Evanne, wat ongelofelijk wat jij daar allemaal meemaakt, kan er best wel een beetje jaloers op worden!! Dit vergeet je je leven niet meer en kunt er volgens mij altijd met heel veel plezier aan terug denken. En je schrijft ook zo heerlijk, volgens mij moet je dit allemaal eens bundelen en kun je er zo een boek van maken!
Ga lekker verder met genieten en meemaken van van alles en nog wat!
Liefs Bernice -
04 September 2011 - 03:40
Suzanne:
Hai Lieverd, wat heerlijk weer een bericht van jou te lezen1
En die foto's, Superleuk !
Vandaag was het bij ons eindelijk een warme zonovergoten dag en iedereen was happy, vannacht een heerlijke onweersbui die natuurlijk weer een weersverandering met zich mee brengt dus morgen gwoon weer lekker regen bij 19 graden........
BEN GEWOON SUPER JALOERS op jou heerlijke avonturen en mooie weer .
Vandaag, zondag gaan wij, willeke, bernice en ik het hooge noorden van nederland onveilig maken..... Cobi is jarig, dat zal wel weer gezellig worden.
Evanne, ik kruip nog fffff lekker m'n bedje in voordat het licht doorbreekt.
lieve knuffel, Suzanne. -
04 September 2011 - 07:42
Pim En Joke:
Zolang niet wat over je gelezen en erg leuk om weer iets van je te horenWat een ontdekkingen allemaal, je geniet volop zo te lezen. Blijf gezellig ontdekken en maak lekkere broodjes.
Kiwi's plukken wordt daar ook erg goed betaald, van horen zeggen. Fijne tijd Evanne, liefs van Pim en Joke. -
05 September 2011 - 17:35
Je Mamma:
Ha meissie, is het coconnetje al verlaten en wat was het nou voor beessie? Ik vind je een heldin. Onder zulke enge insecten durven slapen, er kan er zomaar eentje op je gezicht vallen bij de geboorte . . .
Nog 98 dagen of wie weet al eerder zien we elkaar weer. Als ik je plannen lees ga je december niet redden tenminste. Maar dat geeft niks. Je kunt nog lang genoeg de Nederlandse winter beleven. Toch kan ik maar beter vast beginnen met je slaapkamer schoon te maken, dan is de kans tenminste groot dat alles klaar is tegen die tijd.
Zul je veel broodjes eten tijdens het werk, dan hoef je alleen nog maar voor je warme maaltijd te zorgen.
Sanne heeft een nieuwe baan! Ze wordt receptioniste in Neede, een fulltime baan bij een klein familiebedrijf, zodat ze lekker kan verdienen voor haar nieuwe huis. Ik had je tocvh verteld dat ze heel binnenkort met haar vriend Ibis in een eigen huis gaat wonen?
Nou lieverd, ik stop, we spreken elkaar.
Dikke zoen van je mamma. -
06 September 2011 - 20:05
I-t-the-l-to-the-SEE:
Haaa wijffie!!!
haaaa mooie verhalen weer van down under!behalve die zandvlooien dan, maar ach, t kan niet altijd zonneschijn zijn...;) hoe ist broodjes maken??je zal nu heel andere herinneringen hebben aan subway dan voorheen hiehie!!hoewel der loopt natuurlijk van alles lekkers binnen daar (en dan praat ik niet over broodjes, ja kadetjes misschien...oohoo) nou anyway:D veel plezier daar nog, super dat je ook naar Thailand gaat. ik mis je, de waterpijp en ik wachte vol ongeduld op lady subway!!:D:D: jaaaa:D:D dikke knuffel, LOVE ya!!
Ilse -
07 September 2011 - 10:56
Ilonka:
Hee Evanne!
klinkt goed, je avontuur!
Enne wat een stoer plan om nieuwzeeland en thailand mee te nemen!
have fun and enjoy!
dikke (free) hug!