Van hartje zomer naar midst winter
Door: Evanne
Blijf op de hoogte en volg Evanne
11 Januari 2012 | Australië, Brisbane
Liefste allemaal,
Gelukkig Nieuwjaar! Hebben jullie het met veel oliebollen en vuurwerk gevierd? Hoewel mijn oudjaarsnacht best bijzonder was heb ik geen van beide gezien. De tijd tussen Kerst en nieuwjaarsdag heb ik doorgebracht op het Woodford Folk Festival. Een heel groot jaarlijks gebeuren in de buurt van Byron Bay (in de buurt van Brisbane) tussen de gullies en de heuvels. Het is eigenlijk een groot hippiedorp vol met kraampjes waar ze de meest interessante dingen verkopen, tot eettentjes met eten van over de hele wereld, tot grote circustenten waar je alles uit kan proberen wat je maar wilt. Een kaartje koste $500,- dus ik zocht een baantje als vrijwilliger en kon zo gratis van alles meegenieten. Ik werkte als stage manager bij een groot spel dat door iedereen gespeeld kon worden en vorderde naarmate het festival tot een einde kwam. Het spel was vrij ingewikkelt maar kwam er op neer dat je door middel van een bepaalde speelkaart een bepaald hokje kon openen die door het hele terrein verspreid stonden. In deze spectaculair versierde hokjes bevond zich een karakter uit het spel (bv een harte koningin of een joker) die je een opdracht gaven waar je verder mee kon komen.
Daarnaast waren er dag en nacht grote concerten met vaak beroemde (althans hier in Australie) bands. Misschien kennen jullie het liedje The land down under? En Somebody I used to know van Gotye?
Daarna mijn verjaardag in de zomer gevierd, een beetje maf maar heb de dag lekker ontspannen in een national park doorgebracht. En nu zit ik al weer even in Brisbane en is het bijna tijd om naar huis te gaan. Over een weekje kom ik weer naar Nederland :)
Dat voelt heel dubbel, eigenlijk ben ik nog niet klaar om dit land van zon en vrijheid te verlaten, maar mijn geld is op en mijn visa verlopen. Bovendien wil ik iedereen thuis wel weer heel graag zien!
Op dit moment zit ik binnen onder een grote ventilator omdat het buiten te warm is om het ook maar vijf minuten uit te houden. Gisteren hing ik in de tuin mijn was op om 9u 's ochtends, en toen ik klaar was kon ik weer van voren beginnen om het van de lijn te halen omdat het al droog was. Nu midden in de zomer is het overdag minstens 35 graden en 's nachts wordt het niet kouder dan 25 graden. En nu naar de grijze kou van Nederland. Dat zal wel even wennen zijn.
Over een paar dagen vlieg ik naar Sydney van waar ik de 17e naar Taipe (Taiwan) vlieg, dan overstap en naar Bangkok vlieg en dan mijn laatste lange vlucht naar Amsterdam neem waar ik donderdag 19 januari aankom. Na een beetje bijgekomen te zijn van de lange reis wil ik jullie allemaal gauw weer ontmoeten :)
Ik kijk er naar uit! Liefs en een laatste groetje uit Down Under xxx
Ik kijk er naar uit! Liefs en een laatste groetje uit Down Under xxx
11 Januari 2012 - 06:40
Mariska Roerdinkhold:
Bedankt nichtje voor je verhalen, erg leuk om te lezen. Erg jammer ook voor jou dat je weer terug moet. Ik wens je een hele goede terugreis en welkom terug!!!
Liefs Mariska -
11 Januari 2012 - 08:43
Kyra:
Hoi Evanne, Jij ook de beste wensen voor dit jaar, een jaar terug in Nederland, wie weet wat je dat weer gaat brengen. Goede reis en tot gauw!
Groetjes Kyra -
11 Januari 2012 - 10:27
Ilonka:
Hee meid,
Wat is de tijd snel gegaan he, maar gelukkig heb je het erg naar je zin gehad. Geniet nog even volop van je laatste weekje en een fijne vlucht naar huis toe.
een dikke knuffel! -
11 Januari 2012 - 10:50
Suzanne:
Hey lieve Evanne,
Fijn weer even iets van je te horen!
Je retour is nu dus echt niet meer uit te stellen...jammer maar ook wel weer fijn om naar het Hollandse te gaan en iedereen weer te zien. Nu eerst nog afcheid nemen in Brisbean van het land en de mensen daar, zal nog niet meevallen dus sterkte en tot gauw in een tot nu toe warme winter en nog een heel happy new year! xxx Suzanne. -
11 Januari 2012 - 12:51
Erik:
Ik verlang naar je. Zullen we samen een goede winterjas kopen? -
11 Januari 2012 - 13:09
Linde:
Heb het nog heel goed de laatste dagen...héél goed. Ik wens je heel veel 'hier en nu'momenten toe...dan is er eigenlijk helemaal geen 'overgang'. Wat neem je veel mee aan prachtige en waqardevolle ervaringen. Dat zal als een heerlijk warm jasje om je heen komen te zitten als je hier weer bent. Tot snel.
Liefs,
Linde -
11 Januari 2012 - 16:50
Ilse:
lieverd!!!!!:D:D:D
ik ben blij voor mij dat gij terug komt, maar ik ben niet blij voor jij. maar ach.. soms moet je verstandig kiezen..;) leuke kerel hoor die foto van "brisbane" hahaha:D drolleke, heeeel erg welkom thuis!!:D:D ik wil wel handschoenen met je kopen...:D (hoewel, t is hier helemaal niet koud) ik denk bij nader inzien dat het een paraplu gaat worden ipv handschoenen...;) kan je er in bangkok ook uit? of moet je op de airport blijven? je ziet er goed uit meid, kan niet wachten je weer te knuffelen:D dikke dikke pakkerd en tot snelllll:D:D:D -
11 Januari 2012 - 17:59
Rya:
Ha Evanne
Voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat apart is dat je in de zomer jarig geweest bent. En ik lees dat het toch niet gelukt is om daar nog een tijdje te verblijven.
Ja het is hier echt ander weer, niet koud maar grijs. Wie weet neem je de zon mee. Ik wens je veel goeds voor de komende week van afscheid nemen en langzamerhand te wennen aan het idee weer in Nederland te komen. En ik weet nog van Minke dat dit wel even wennen is, maar je neemt heel veel geweldige ervaringen mee en daardoor is alles anders geworden en is hier in Nederland ook alles weer nieuw. Tot ziens dan!! Rya