Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Evanne Houten - WaarBenJij.nu Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Evanne Houten - WaarBenJij.nu

Melbourne

Door: Evanne

Blijf op de hoogte en volg Evanne

04 Februari 2011 | Australië, Melbourne

Hi, how are you going?
is de begroeting hier overal in Australie. Well, I'm going good. Woensdagochtend vroeg ben ik aangekomen in Melbourne, na een treinreis van 8u vanuit Goulburn. Nu echt helemaal in mijn eentje wat ik best wel spannend vind en me soms zelfs afvraag waar ik aan begonnen ben. Maar tot nu toe heb ik van elk moment genoten. Ik vind het heerlijk om een beetje door de stad te struinen of lekker in een parkje een broodje te eten en een boek te lezen. Het is hier gelukkig niet zo warm als in Sydney (de hele week al 37 graden!) maar schommelt een beetje tussen de 20/25 graden. Wat niet betekent dat je niet kan verbranden trouwens. Daar werd ik gisteren weer even aan herinnert...

Weer terug in de stad zijn heeft twee kanten; het is echt fijn om niet overal waar je loopt op te hoeven letten of er spinnen of slangen in het gras zitten (er glibberde maandag nog een anderhalve meter lange dikke zwarte slang over mijn pad). Maar de rust, de geweldige natuur en het vrije gevoel is hier in Melbourne een stuk minder. Afgelopen weekend waren we in Goulburn nog naar een rodeo geweest. Een echte! Met cowboys die wilde stieren berijden enzo! Best indrukwekkend en op en top country. Heel stoffig ook.

De dag daarop, toen de broers moesten werken, besloten Ilse en ik naar het dichtsbijzijnde dorpje te lopen. Met de auto was het ongeveer een half uur rijden dus te voet zouden we het in vier uurtjes wel moeten halen, hadden we bedacht. We waren even vergeten dat je met de auto wel constant 120 k/u rijdt.
Maar goed, wij gingen met goede moed, veel zonnebrand en water op pad. Ik was mijn hoed vergeten wat niet erg slim was, zo merkte ik al voordat we de oprit helemaal af waren. Het was namelijk minstens 30 graden op de heuvelige asfaltweg en er stond geen zuchtje wind, afgezien van de papegaaien die hard met hun vleugels wapperden wanneer ze overvlogen.
Zo'n vier uur en een beetje minder moed later hadden we nog steeds geen bordje gezien met 'Crookwell, die kant op'. Inmiddels was ons water op en deden onze voeten pijn.
Net op het moment dat we ons afvroegen of het slimmer was om door te lopen of terug te gaan, stopte er een auto met een ras echte Aussie erin (we konden hem bijna niet verstaan, zo'n accent had ie). Hij zei dat ie ons een paar uur eerder ook had had zien lopen (we liepen op een ellenlange asfaltweg zonder zijweggetjes) en dat zijn nicht ons ook al had gezien. Die had tegen hem gezegd dat hij 'those bloody girls' maar een lift moest geven. Het was een heel aardige vent dus we durften het wel aan en stapten in de auto. We waren binnen een kwartier in Crookwell, maar het was duidelijk dat we te voet nog maar de helft van de weg hadden afgelegd...

Daar aangekomen aten we een ijsje en namen we een drankje, en belden vervolgens Jay of ie ons weer op kwam halen.

Tip: Het is in Australie echt not-done om gewoon 'een stukje' te gaan wandelen. Gewoon niet doen want zonder auto kom je nergens.

Maar er is ook wat naars gebeurd wat ik toch even wil vertellen. Een paar dagen terug is in Nederland mijn oom Henk overleden. Niet geheel onverwachts maar toch heel naar.
Nadat mama het mij over de telefoon had verteld, ben ik naar buiten gegaan om naar een wonderschone sterrenhemel te kijken, met de witte melkweg er dwars doorheen.
Ik was erg verdrietig, maar voelde me getroost toen Mini, de zwangere hond, opeens haar snuit op mijn schoot legde. Best een speciaal moment.
De volgende dag kreeg Mini 12 puppies.

Ik heb het hier in Melbourne heel erg naar mijn zin en vind 't echt een mega mooie en interessante stad. Er valt overal wel wat te ontdekken.

Voor nu zeg ik 'cheers' en tot schrijfs! liefs Evanne

• 04 Februari 2011 - 10:26

Irene:

Lieverd!
    Wat een heerlijk verhaal. : ) Fijn om te horen dat je lieve mensen (en lieve dieren, een stuk of 13, slangen niet meegerekend. brr. ) om je heen hebt.
    Geniet ervan. Ik ga hier even tegen de wind in rennen.

Veel liefs,
    Ik denk aan je,
    veertje.

• 04 Februari 2011 - 11:54

Veronie:

Pfoe.. ik heb je foto's bekeken en wat ben ik toch jaloers op je! Wat moet het heerlijk zijn om zoveel moois te kunnen zien daar! Fijne dag! xx

• 04 Februari 2011 - 12:32

Mariska:

Klinkt zalig, vooral ook de temperatuur. We hebben je gister bij de begrafenis toch wel een beetje gemist, heb ff bij je moeder en Noël gecheckt of je niet in het orkaangebied zat, dat moeten we niet hebben natuurlijk ;)
    Blijf vooral lekker schrijven, super om te lezen. XX van je nicht

• 04 Februari 2011 - 12:34

Meike:

heeeey Evanne!

Leuk om te lezen!
    Wat maak jij allemaal spannende vette dingen mee! :D
    xxxxxx liefss!

• 04 Februari 2011 - 15:44

Erik:

Hay blo. girl,
    dank voor je bericht, leuke foto's. Veel plezier, en ook sterkte met alles.
    Enneh . . je Yassi kan je dus best vergeten maar niet je hoed.
    Heb je al verdere plannen gemaakt?
    Liefs Erik

• 04 Februari 2011 - 19:18

Vul Hier Je Naam In.:

Vul hier je reactie in...

• 04 Februari 2011 - 19:24

Bernice:

Hallo lieve Evanne!
    Hier dan een reactie, wat maak jij ontzettend veel mee! Wat ongelofelijk knap ook wat je allemaal onderneemt!
    En die spin op de muur!!! iiieeee! Maar volgens mij geniet je enorm van het mooie weer en alle vrijheid, zonder van alles te moeten. Dus GENIET maar fijn verder zo. Liefs Bernice

• 05 Februari 2011 - 00:40

Ilse:

haaaaa flifsy!!
    leuk verslagje!wat een switch he van het platteland naar de stad..;)
    mini heeft inmiddels nog 9 puppies over...er zijn er drie dood waarvan ik haar eentje heb zien op eten.....(discusting!)
    heb je al een "shooting star" gezien?..
    in de hemel bedoel ik dan, niet in je hostel bed..
    dikke zoen!!!!!

• 11 Februari 2011 - 09:45

Joke :

Evanne, bijna ben ik jaloers op je. Heerlijk rondtrekken, veel zien, wat een genieten hoor.
    Ik blijf je volgen met je leuke verhaal en geniet even mee.
    Pas goed op en liefs van ons.

• 13 Februari 2011 - 12:26

Jet:

heerlijk! veel plezier op je verdere tocht! :) en blijf mooie verhalen schrijven, dat haalt me een beetje uit de helicon sfeer ;) xx

• 07 April 2011 - 21:39

Mandy:

Hee Evanne,

Willeke heeft me helemaal overtuigd van je reisplezier in Australie dat ik me gelijk heb aangemeld voor je verhalen!

Het klinkt echt zó tof daar allemaal. Ik zou het je zo na doen! Al die ervaringen die je daar opdoet!
    Lijkt me heerlijk!!

Heel veel plezier in ieder geval nog! En geniet ervan!

Liefs Mandy